Handige tips

Niemand zit te wachten op dat vervelende moment dat plotseling de waterleiding bevroren is, uw goot lekt, of een torenhoge energie rekening op de mat ligt. Hiervoor geven wij u graag enkele tips die mogelijke problemen kunnen doen voorkomen.

Algemene tips:

Gaat u heerlijk op zomervakantie?
Draai dan voor vertrek de hoofdkraan van uw waterleiding dicht.
Zo voorkomt u een mogelijk rampscenario. Denk bijvoorbeeld aan een waterleiding welke springt en u verast met een kamer die blank staat bij thuiskomst.

Schoonmaken van regengoten
Wij raden u aan om eens in de drie maanden uw regengoten te controleren op vervuiling, en indien nodig te verwijderen. Bijvoorbeeld bladeren en ander natuurlijk vuil wat rond kan zwerven in uw regengoot.

Dit voorkomt mogelijke verstoppingen en lekkages. Bijkomend voordeel als u uw regengoten regelmatig controleert is dat u de "vinger aan de pols" heeft wanneer onderhoud nodig is.

Tips voor in de winter:

Dicht draaien van buitenkranen
Indien de buitentempratuur 0 graden celcius bereikt raden wij u aan uw buiten waterleidingen dicht te draaien. Dit in verband met het mogelijk bevriezen van de waterleiding.
Hoe doet u dit?
Sluit al uw buitenkranen af, door de waterstopkraan dicht te draaien. Open de kraan-aftapper en draai vervolgens de kraan open zodat het overig water uit de kraan kan lopen. Herhaal deze actie vervolgens bij al uw buitenkranen.

Instellen van uw kamerthermostaat + mechanische ventilatie
Zet uw kamerthermostaat 's nachts niet te laag want indien de nachttemperatuur te ver daalt, heeft uw ketel 'sochtends meer energie nodig om de ruimte weer op temperatuur te krijgen. Indien uw woning is voorzien van mechanische ventilatie, zet deze dan in de laagste stand.
Hiermee bespaart u op uw energiekosten.

Onverwarmde ruimten
Zet alle radiatoren in de onverwarmde ruimten een klein beetje open i.v.m. bevriezingsgevaar
(Vergeet niet de radiatoren in de garage of schuur).

Benieuwd naar de mogelijkheden of meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden of meer informatie? 			Neem geheel vrijblijvend contact met ons op